Verlicht? Ga maar eens logeren met je moeder.

Ken je dat? Na jaren van zelf-werk, meditaties, niet-te-betalen-spiri-cursussen-met-certificaten, je hele keukenla vol met edelstenen en dat je rode uitslag krijgt van lavendel-wierook… Maar dan… dan lijkt het toch te zijn gebeurd. Je hebt De Verlichting bereikt.

Als Boeddha onder de Udumbara-boom heb je je glimlach op je mondhoeken geplamuurd, lach je heilig als je kinderen de lollie op de bank plakken en als je wordt afgesneden op de snelweg waardoor je zijspiegel de vangrail saust, steek je NIET je middelvinger op maar roep je ‘thank you, I love you.’

En God zag dat het goed was.

Totdat je moeder belt. Of de verjaardag van de dochter van je broer gevierd wordt, waar je moeder is. Of. De Moeder van al dit soort archetypische voorbeelden: dat je de erfenis van je-overleden-vader-die-je-verstoten-heeft tussen broer en Boze Stiefmoeder aan het verdelen bent, en dat je moeder dan poeslief vraagt ‘of alles lukt’.

Dat gevoel wat er dan toch nog doorsijpelt, ondanks hoe je alles dicht dacht te hebben gepleisterd.

Dat gevoel an sich is natuurlijk al vre-se-lijk. Maar de twee-trapsraket-met-afterburner erachter aan, omdat je voelt hoe De Verlichting in duizend stukjes uit je handen klapt, dat is niet te verdragen.

Het verhaal wil dat Siddharta Gautama op een dag in zijn gezicht gespuugd werd door een bewoner van een dorp dat hij aandeed. Hij incasseerde de rochel, zocht in zijn binnenste naar enige vorm van disbalans en reactieve shit, vond niets, bedankte de man voor de spiegel-van-verlichting en vervolgde zijn Pad, nu met Verlichting-validatie. We hebben echter geen verhalen dat onze Prins terugging naar zijn ouderlijk huis en daar met mams moest onderhandelen of je wel of niet je COVID-vaccinatie zou halen.

Wat is dat nou, met moeders? Die immer-durende-connectie-waarbij-je-steeds-opnieuw-in-een-plasje-kind-glijdt…

Een aantal jaar geleden verschenen er artikelen dat DNA van de zoon in de hersenen van de moeder worden gevonden. Wij hebben een iets minder wetenschappelijke verklaring, maar wellicht wel een meer tot de verbeelding sprekende. Die misschien wel op dezelfde principes is gestoeld.

Het lijkt erop dat je moeder per definitie schrijfrechten op je harde schijf heeft gekregen. Evolutionair gezien is dat heel erg juist. Het verhoogt onze overleefkans enorm als we ons helemaal suf kopiëren van (passende) rolmodellen en dat die belangrijkste rolmodellen ook ongevraagd gedrags-apps op onze harde schijf mogen installeren. Dat gaat een hele tijd goed, totdat we ons losmaken van onze rolmodellen en het ‘zelluf-doen’.

Mensen van de Tribe gaan zich echter op een totaal ander niveau losmaken van hun rolmodellen. Te meer omdat die modellen in de regel niet heel erg passend waren bij ons trillingsgetal en daarnaast omdat we met écht nieuwe software en apps komen waarvan het onze Taak is dat we die gaan uploaden in de mainframe van het besturingssysteem van de planeet. Dat gaat dan vervolgens een hele tijd goed, totdat je in een onbewaakt moment weer met je moeder in verbinding komt en dan ontdekt dat je moeder NOG STEEDS schrijfrechten op je harde schijf heeft!!! Terwijl je ondertussen wel mooi naar een totaal ander next level programmeertaal bent overgestapt.

Dat maakt lelijke code. Net als een website waar dan ineens de <<html<code><head<metadata>> door heen schijnt. Ai…

Maar… wij zijn niet voor één gat te vangen, en we zouden niet van de Ryvomas-tribe zijn als we dat niet zouden weten te reverse-engineeren!

Hoe werkt dat dan?

Nou. Het zit zo.

Er zijn verschillende stadia van het opnemen van de code van een ander. We beginnen allemaal met totaal onbewust downloaden en kopiëren van onze rolmodellen. Dat doen we in de thèta hersengolfstand tot een jaar of zes, zeven. Vanaf dan hebben we beschikking over andere vormen van modelleren en programmeren.

Wanneer we bewust worden van onze niet-geheel-naar-wens-opererende-programma’s-uit-onze-onbewuste-mind gaan we in een grootscheepse hack en reviseren we onze code. Dat doen we langs een aantal technieken.

1. We projecteren op onze buitenwereld wat we nog niet verinnerlijkt hebben, zo teachte Carl Gustav Jung ons. Bewust worden van projecties is een zeer complex en vaak pijnlijk en verwarrend proces. Het zit namelijk nog niet in ons Veld, dus we kúnnen het nog niet verinnerlijken.

2. De fase daarna(ast) is die van het spiegelen. We zijn dan bewust geworden dat we onszelf projecteren op de ander en in plaats van het bij de ander te leggen, beginnen we onszelf op de ander waar te nemen. Nog steeds complex, soms ook erg pijnlijk en oh boy, wat vraagt dat ballen zeg.

3. De fase daaropvolgend is het binnenhalen van jezelf op de ander door te weten dat er resonantie is. Je spiegelt niet voor niets; vaak wordt een spiegeling dan een collectief proces en kun je ping-pongend spiegelen, waarbij de ander reflecteert en je zo jezelf leert waarnemen. De ander geeft je jezelf terug.

4. Dan ontstaat de Tribe-techniek van het inceptioneren of het bewust kopiëren van code in een ander en in jezelf. Dan heb je de Heilige Techniek van het verwerven van schrijfrechten op de harde schijf van een ander ontvangen.

Dit is een Heilige Techniek. It comes with great responsibility. Het is afgrijselijk misbruikt de afgelopen decennia en laten wij er nu weer bewust van worden en het met uttermost delicacy tot ons nemen.

In onze eigen Tribe hebben Tribe-leden technisch schrijfrechten van elkaar en op elkaar. Je zou het kunnen zien dat we allemaal toegang hebben tot één Appstore. Als je bij een Tribe-lid een app ziet waar je van onder de indruk bent (bijvoorbeeld broncode zingen, wichelroedes lopen, een heilig vuur ontsteken, kundalini-lichamen alignen, medicijnbundel in je multidimensionele veld) dan mag je die kopiëren en in je eigen Veld activeren. Het betekent niet dat je er meteen zo goed in zult zijn als diegene van wie je het hebt gedownload: jouw lichaam en zintuigen zijn er niet echt aan gewend en hebben er geen 10.000 uur tijd in gestoken. De wiring in je hersenen en lichaam is minder verfijnd dan degene van wie je het over neemt. Maar… je hebt de app écht wel. Zo kunnen we gebruik maken van elkaars talenten en als de wiedeweerga als groep een enorme update binnen halen.

Nice, toch?

We kunnen je wel uit de droom helpen, dat je mamsie bij de meeste van ons niet tot je eigen Tribe behoort. Je kunt haar niet inceptioneren of stiekem hacken. Foei. Mocht je bij de volgende overschrijfactie van je moeder in de klem komen, bedenk dan hoe de techniek werkt en heb je moeder lief. Het is bovenal heilige techniek om de moeder te zijn van een ander mens. Wat je helemaal helder krijgt als je dat zelf mag zijn.

Laat een reactie achter