Dat je deze bladzijdes leest,
betekent dat je ook financieel bent ingestapt in ons project.

In het ‘oude’ economische model is dat heel logisch. Wij hebben een product gemaakt en daar betaal je voor met de eurootjes die jij ook weer ergens vandaan hebt gepunnikt.

Ongetwijfeld voel jij, als tribe-member, je daar ook niet meer helemaal senang mee, met dat ‘oude’ economische model. En in meer of mindere mate heb je daar je gedachten al over laten gaan. Op veel plekken in onze samenleving wordt onderzoek gedaan naar nieuwe economische modellen; prachtig diepgaand onderzoek. Superbelangrijk om diepgaand te kunnen voelen waar de schoen wringt.

Ook wij willen meedoen aan dat onderzoek en wel langs de volgende route:

We kijken al jaren met sprankelende oogjes naar de ontwikkeling in de crypto en de blockchain, want, zeg nou zelf… die uitvinding en dat verhaal van Satoshi Nakamoto riekt aan alle kanten naar dikke gameplay. De technologie die ‘hij’ heeft ontwikkeld is niet geheel Aards, vinden we zelf. Dat lijkt op een technology push die bij de start van iedere grote beschaving wordt omschreven: Skypeople en/of Godheads dalen af en leren de mensenkinderen vuur maken, brood bakken en cupcake-recepten delen. De manier waarop de blockchain in elkaar zit… nou… het zou zo maar erg kunnen lijken op hoe de Akasha-kroniek in elkaar zit. Of de kwatrijnen van Nostradamus zouden wel eens het eerste block kunnen zijn geweest! Hoe dan ook, wij zijn geïnspireerd!

Daarom zijn we nu, as we speak, bezig om een crypto-token te ontwikkelen. Eentje waarbij je niet je tijd verhandelt, maar je liefde en je aandacht. Dit is ons visioen: Aan het eind van onze 11-daagse ontvang je jouw eigen unieke coin. Je ontvangt er exact 1. Hij heet de Eva-coin, of de Arnold-coin, of de Brian-coin. Zodra je dus wedergeboren wordt in de Ryvomas-tribe, krijg je jouw eigen basisinkomen. Jouw coin bestaat uit 100 miljoen ‘eenheden van aandacht en liefde’. Dat is nogal eens een start! Wanneer je met iemand uit de Tribe iets uitwisselt, deel je een stukje van jouw coin, jouw eenheid. Binnen no-time heeft iedereen een stukje van iedereen in zijn eigen coin zitten. De waarde van een munt wordt dan niet de hoeveelheid die je hebt vergaard, maar de diversiteit die je het verzameld along the way. Omdat alle transacties in de ledger zijn genoteerd, kun je precies zien wanneer je wat met wie ook al weer hebt uitgewisseld. Op een bepaald moment gaan jouw munt-stukjes, zonder dat je daar onderdeel van was, over op weer iemand anders… Dit concept heet technisch een colored coin en we gaan het op de Holochain bouwen. We hopen dat we alles rondkrijgen voor de afronding op de 24ste, maar dan weet je er in ieder geval van!

Dan de EUR 55. Als je hebt opgelet, heb je gezien dat je jouw betaling naar de Church of Intuitive Music is gegaan. Dat is de kerk die Dymphi heeft opgericht om tijdens de COVID-situatie toch tot haar expressie te kunnen komen. Supercreatieve gameplay, toch?

Toen wij dit project ontvingen, hebben we alles aan elkaar geknoopt wat we vonden om er een solide bouwwerk van te maken en omdat er al een Kerk lag, hebben we besloten om die mee te nemen in onze collage. We zijn namelijk geen bedrijf, geen kunst, geen stichting. We zijn een community. Een gemeente. Aangezien het per wet bepaald is dat je in Nederland geen nieuwe gemeente kunt oprichten (wel samenvoegen, dus misschien is één van onze tribe-leden ergens burgemeester?!) is de meest logische stap nu om ons werk vanuit een Kerk te doen.

Niet de meest neutrale gameprop, maar we doen het er mee. Sowieso is de Kerk die Dymphi heeft opgericht precies waar we voor staan, dus het past natuurlijk precies perfect volmaakt op maat.

Aangezien jullie ook wel kunnen uitrekenen dat 20.000 mensen maal EUR 55 ruim EUR 1mio is, vergaren we een prachtig fonds met elkaar. Met die gelden willen wij ons als Floor vrij kunnen blijven houden, zodat wij dit werk kunnen voortzetten en we willen het fonds beschikbaar maken voor Tribe-leden die overbruggingsgeld nodig hebben om los te weken uit hun 3D-oud-economisch model en naar het nieuwe ecosysteem-model te gaan. Daarvoor dien je dan een plan in en beslist het bestuur van het fonds.

Mooie dromen, toch? Ongetwijfeld co-droom jij mee en heb je al het volgende puzzelstuk klaar liggen. We kunnen er niet op wachten!